Trafik

Vetëm shoferët e mirë e dinë! Si të parandaloni këtë lloj bllokimi në kryqëzim?

Gjatë orëve të pikut, turmat arrijnë kulmin e tyre dhe kryqëzimet bëhen vende të zhvillimit kaotik të trafikut

Trafiku, i cili edhe ashtu zhvillohet me shpejtësi kërmilli, edhe më shumë ngadalësohet në kryqëzime.

Paradoksalisht, atje ku trafiku është i rregulluar me semaforë, ndodhin tollovitë më të mëdha për shkak të “bllokimeve të kryqëzimeve”.

Me rregulla trafiku është precizuar që shoferi të cilit me dritën e gjelbër në semafor i është lejuar hyrja në kryqëzim, nëse vlerëson që për shkak të trafikut të dendur dhe kolonave të automjeteve të ndalura në hyrje të kryqëzimit, me rastin e ndërrimit të sinjalit në semafor, mund të “mbyllë” kryqëzimin dhe kështu të pamundësojë zhvillimin normal të trafikut në kryqëzim.

Në gjurmë të njëjtë është edhe animacioni të cilin e ka publikuar klubi gjerman i automobilizmit ADAC: Shoferëve u sugjerohet që të “hyjnë në kryqëzim” vetëm nëse janë të sigurt që mund të dalin derisa qëndron drita e gjelbër në semafor.