Raportohet

Vendi në të cilin njerëzit po vdesin më shumë nga lopët sesa gjarprinjtë

Australia është e njohur për tregimet e saj për kafshimet e gjarprit, tarantulat në tualete.

Siç raportoi kohët e fundit ABC Science, kafshët kundrejt të cilave është mbjellë frikë në këtë vend frikë nuk mund të jenë më vdekjeprurëse, të paktën jo sipas statistikave.

Kuajt dhe lopët vrasin shumicën e njerëzve çdo vit në Australi. Në Australi, kuajt dhe lopët vranë 77 njerëz në mes të vitit 2008 dhe 2017.

Gjitarët e tjerë, si kangurët, nuk ishin shumë prapa, duke shkaktuar 60 vdekje gjatë nëntë viteve të fundit.