Renditja

Vendet më të mira në Evropë për emigrantët që dinë vetëm anglisht

Nëse jeni një anglishtfolës që planifikoni të transferoheni një vend tjetër të Evropës në vitin 2022, mund të dëshironi të shkoni diku ku të mund të kuptoheni me njerëzit që nga fillimi.

Edhe pse mësimi i gjuhës lokale të shtëpisë tuaj të re duhet të jetë prioritet, kërkon kohë.

Në disa vende evropiane, anglishtja flitet gjerësisht. Vende të tjera kërkojnë njohuri të gjuhës lokale vetëm për të aplikuar për qëndrim.

Vendet e Evropës Veriore kanë aftësitë më të mira të gjuhës angleze

Kroacia është në vendin e 10-të, por vendet e Europës veriore dominuan renditjen. Finlanda dhe Suedia vijnë në vendin e 9-të dhe të 8-të, ndërsa Danimarka është në vendin e tretë.

Në vendin e dytë vjen Austria , duke shënuar 641 pikë nga 800 të mundshme. Vendin e parë e zë Holanda , me 91 deri në 93 për qind të holandezëve që thonë se janë në gjendje të zhvillojnë një bisedë në anglisht.

Nga vendet evropiane, Italia ishte në renditjen më të ulët.

Cilat vende evropiane kërkojnë njohuri të gjuhës për lejet e qëndrimit?

Për të fituar qëndrim të përhershëm dhe shtetësi, Gjermania kërkon njohuri të gjuhës. Rregulloret aktuale kërkojnë gjermanishten në nivelin B1.

Në Norvegji , lejet e përkohshme të qëndrimit nuk kanë kërkesa gjuhësore, ndërsa lejet e qëndrimit të përhershëm kërkojnë njohje të mirë të gjuhës.

Qëndrimi i përhershëm në Zvicër kërkon gjithashtu njohjen e një prej gjuhëve të saj (gjermanisht, frëngjisht ose italisht) në nivelin A2 për të folur dhe A1 për të shkruar.

Si Franca ashtu edhe Suedia aktualisht po shqyrtojnë futjen e kërkesave gjuhësore për lejet e qëndrimit afatgjatë ose të përhershëm.

Cilat vende evropiane kanë kërkesat më të ulëta për gjuhë?

Shumë vende nuk kërkojnë njohuri të gjuhës për lejet e qëndrimit dhe kërkojnë vetëm njohuri gjuhësore për të aplikuar për shtetësi.

Spanja , për shembull, kërkon vetëm një kualifikim A2 në spanjisht për të aplikuar për shtetësi. Portugalia kërkon gjithashtu nivelin A2 për shtetësinë. Vende si Italia dhe Franca kërkojnë aftësi gjuhësore të nivelit B1 për të aplikuar për shtetësi.