keds

Vendet ku nesër nuk do të ketë rrymë

KEDS ka njoftuar për zonat që do të përballen me mungesë të energjisë elektrike.

Përmes një komunikate për media, KEDS ka bërë të ditur se po punohet në rrjet për siguri të sistemit, përcjell Demokracia.com

Këto janë vendet që do të mbesin pa energji elektrike:

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10 kV Prishtina 7  do të ndërprehet:

NS 10/04kV Ulzat 1  (kodi: 19000040167 ) nga ora 10:30 deri 15:30

Vendet: Shtëpit nen fshatin Amerikan dhe pallatin e drejtesise ne vazhdim të rr .Holger Petersen.

Arsyeja: Ç’kyçje e domosdoshme per  shkak punimeve ne Projektin NS Ulzat-1 Hajvali..

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.36 Hidrofori (Kodi: 11000015) nga ora 12:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Gazmend Zajmi,Nje pjese e rr. Ali Kelmendi,Objektet Lordi Bajron.

Arsyeja: Rritja e kapaciteteve transformuese.

3.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mikro III (Kodi: 19100016 )  nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: Një pjesë e Lagjes Ulpiana.

Arsyeja: Rritja e kapaciteteve transformuese.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kosova Petrolli(kodi: 40041003)  nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Rrugët: Driton Islami (një pjesë), e Reçakut (një pjesë), Magj.Ferizaj-Prishtinë (një pjesë). Fshatrat: Muhoc, Prelez i Jerlive, Prelez i Muhaxherëve, Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Kontrollimi i NS-ve, lëshuesëve katodik dhe pastrimi i trasesë,shtrëngimi i përçuesëve.

Pejë

1.

Nga NS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Agrokosova(kodi: 50000007)  nga ora 09:00 – 12:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni, Sedefi.

Arsyeja: Ndrrimi i trasformatorëve të  mbingarkuar.

2.

Nga NS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Radavci (kodi: 50000004 )  nga ora 13:00 – 16:00

Vendet: Novosella,Radavci,Brestoviku,Dogna,Jabllanica e madhe.

Arsyeja: Ndrrimi i trasformatorëve të  mbingarkuar.

Ka BRRE-Hidrocentrali Radavci

3.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi: 53000005)   nga ora 10:00-14:00

Vendet: Lluka e epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik .

Arsyeja: Punim hapja e tri gropave për shtylla 10 kV vendosja e shtyllave druri 12m dhe bartja e Rrjetit degzimi Ratish Dashinoc.

4.

Nga NS 110/10kV Peja  2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (Kodi: 51000007) prej orës 09:00 deri  16:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni, Sedefi.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë së linjës nga vegjetacioni.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20 kV Runiku(Kodi: 74000005 ) prej orës 10:00 deri  15:00

Vendet: Klin e eperme .L.Mecini dhe Berani.Qubrel.Kotorr.Vitak .Kastriot. Runik.Banjë.Surigan.Radishev.Qitaket.Leqin.Terrnov

Arsyeja: Rregullimi dhe shterngimi i perquesëve ne linjen 20 kV te Barant.

05.12.2020

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtina

1.

Nga  TS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 35/10kV Koliqi (kodi 140160) dhe NS 35/10kV Batllava (kodi 140150),  pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 00:10  deri ne ora 00:40.

Vendet: Grashtice, Radashec, Koliqi, Ballabani dhe Nishevci, Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë), Keqekolle, Prapashtice, Hajkobille, Dabishevc, Mutivode dhe Fabrika e Ujit Alpet, Ujësjellsi rajonal “Batllava”, Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga, Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat, Te Zahir Pajaziti dhe MAP Burgu i Sigurisë së Lartë,

Arsyeja: furnizimi i NS me Mazgit dhe çkyqja e NS nga Podujeva.

06.12.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga NS 110/35/10kV Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vitia (kodi: 61067005)  nga ora 10:30 – 15:00

Vendet: Viti (“Iliri”, Te shkolla e mesme,Te ura,Te Kasabanka,te Shtëpia e kulturës,Te pasqyrja dhe te kisha katolike).

Arsyeja: Ndrrimi i trasformatorit të  mbingarkuar.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dragobili (Kodi: 82082006) nga ora 10:30-15:30

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), Rr.557 Bedri Berisha (1 konsumatorë), fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë, Shkozë.

Arsyeja: Ndrrimi i TR te mbingarkuar ne TS 10/0.4kV, kontrollim i vajit.

2.

Nga NS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gjakova I (Kodi: 81083015) nga ora 10:00-14:00

Vendet: Rr.Aleksandër Moisiu, Rr.Anton Qeta, Rr.Azem Hajdari, Rr.Bashkim Idrizi, Rr.Besim Bistrazhini (një pjesë), Rr.Dëshmorët e Lirisë (një pjesë), Rr.Elena Gjika, Rr.Faik Konica, Rr.Gjergj Fishta, Rr.Hasan Prishtina, Rr.Hysni Dobruna (një pjesë), Rr.Korab Binxhiu, Rr.Migjeni, Rr.Nimon Ferizi, Rr.Orize, Rr.Rruga Londra, Rr.Rruga Vashingtoni, Rr.Skendërbeu, Rr.Yjet e Erenikut, Rr. Yll Morina.

Arsyeja: Kontrollimi dhe pastrimi i trafove.

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi: 53000005)   nga ora 10:00-15:00

Vendet: Lluka e epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik .

Arsyeja: Nderrim I transformatoreve te mbingarkuar

2.

Në NS 35/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Barani (Kodi: 53000002) prej orës 11:00-13:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e ulet, Vranoci i madh, Vranoci i vogel, Barani i ulet, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjit, Buqani.

Arsyeja: Nderrim i transformatoreve te mbingarkuar

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Matiqani(Kodi: 19000041 )   nga ora 10:00-13:00

Vendet: TS  Mati 1, 2, 3, 4, Zllatar dhe TS Rezervuari 4.

Arsyeja: Rritja e kapaciteteve transformuese.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.27 Normalja (Kodi: 11000010)   nga ora 11:00-15:00

Vendet: Rr.Laberia, Rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Germia, Pishina Germia, AUK.

Arsyeja: Rritja e kapaciteteve transformuese.

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10kV Prizren 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Liria (Kodi: 30000005)  në dy termine  nga ora 10:00-11:00 dhe nga ora  14:00-15:00

Vendet: Abc-plast,Adnan Sh.pk. Dualos,Shpk getoari,Vertigo,DPZ.Medina,-1,Ing Biro,K.f.Getoari,Liria mat ndertimor,Ntsh.Europrinty-2,Nsh/Liria-Prizren,Prizren Graf,

Arsyeja: Ndrrimi i TR te mbingarkuar ne TS 10/0.4kV, kontrollim i vajit.

2.

Nga NS 110/35/10kV Prizren 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Podrumi(Kodi: 30000014)   nga ora 12:00-13:00

Vendet: Atmaxha, Nasheci I, Nasheci II, Mazrek, Kojushe, Nashec, Gurshite, Gjonaj I, Gjonaj II, Gjonaj III, Zym .

Arsyeja: Ndrrimi i TR te mbingarkuar ne TS 10/0.4kV, kontrollim i vajit.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10kV Mitrovica  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shipoli (Kodi: 70000001)   nga ora 10:00-14:00

Vendet: Fshati Shipol.Fshati Vaganic , Fshati Vernic , Fshati Pirq

Arsyeja: Kontrollimi shtimi vajit neper TS terhiqja perqusve  Ndrrimi shtyllave TM.

06.12.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Mujo Ulqinaku (kodi: 12000023104) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet:  Mujo Ulqinaku

Arsyeja: Per realizimin e kyqjeve shtepiake.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet:  Qyteza Pejton

Arsyeja: Per realizimin e kyqjeve shtepiake.

3.

Nga NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ujëvara me kod: 40041011   nga ora 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Rrugët: Afrim Kalania (një pjesë), Arsim Bega, Balaj (një pjesë), Diogardi  (një pjesë), Driton Islami, e Pashtrikut (një pjesë), Elbasanit (një pjesë), e Shkodrës, Epopeja e Jezercit, Fehmi Agani (një pjesë), Idriz Islami (një pjesë), Isak Sadiku (një pjesë), Limon Tahiri (një pjesë), Lutfi Haxhidema, Prekazit dhe Ramush Shatrolli (një pjesë).

Arsyeja: Ngritja e shtylles nen tension, sipas PEE

4.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva   do të ndërprehen

Nga ora 08:00 deri në ora 16:00 këto nënstacione:

NS 10/0.4 kV Sibovc Hekurudha (Kodi:14000010020)

NS 10/0.4 kV Sibovc i Epërm        (Kodi:14000010224)

NS 10/0.4 kV Sibovc Zeka              (Kodi:14000010022)

NS 10/0.4 kV Sibovc Llapi              (Kodi:14000010021)

Vendet: Sibovc

Arsyeja: :  Shtrirja e kabllove të tensionit të ulët.

06.12.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Ferizaj III nga Dalja 10kV Jezerci  do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Stabiliment Nerodime prej ores 13:30-16:30

Pa tensionmbesin  këto nënsatcione:

TS Jezerc – Kalanica          (Kodi:40042003057)

TS Jezerc – Verishta         (Kodi:40042003058)

TS Jezerc – Azemit            (Kodi:40042003059)

TS Mahalla Katunit           (Kodi:40042003060)

TS Jezerc – Ukëzmajli      (Kodi:40042003061)

TS Jezerc – Maqitev         (Kodi:40042003062)

TS-NPSH-Veli Comerc (Rexhep Asllani)  (Kodi:40042003188)

TS Nerodime – Kulla (qeshmja)  (Kodi:40042003056)

TS-Nerodime (Lagjia Rekaj)         (Kodi:40042003191)

Vendet:Një pjesë e jezercit,Restaurant Ariu,Restaurant California,Villa Buna,Villa Marigo.

Arsyeja: Përmisimi i vërejtjeve nga Pranimet Teknike, sipas PEE.

07.12.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Mujo Ulqinaku (kodi: 12000023104) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet:  Mujo Ulqinaku

Arsyeja: Per realizimin e kyqjeve shtepiake.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet:  Qyteza Pejton.

Arsyeja: Per realizimin e kyqjeve shtepiake.

3.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva   do të ndërprehen

nga ora 08:00 deri në ora 16:00 këto nënstacione:

NS 10/0.4 kV Sibovc Hekurudha

(Kodi:14000010020)

NS 10/0.4 kV Sibovc i Epërm

(Kodi:14000010224)

NS 10/0.4 kV Sibovc Zeka

(Kodi:14000010022)

NS 10/0.4 kV Sibovc Llapi

(Kodi:14000010021)

Vendet: Sibovc

Arsyeja: :  Shtrirja e kabllove të tensionit të ulët.