Lisa Shaw

Vdes prezantuesja e njohur e BBC-së pasi mori dozën e parë të vaksinës anti-covid

Prezantuesja e BBC-së ka ndërruar jetë.

Një lajm i hidhur për humbjen parakohe të prezantueses së njohur të BBC -së, Lisa Shaw, 44 vjeç e cila vdiq për shkak të komplikimeve nga vaksina AstraZeneca, u shpreh sot një mjeke ligjore, njofton BBC news.

Besohet të jetë hera e parë që një dozë vaksine anticovid zyrtarizohet si shkaku themelor i vdekjes në Mbretërinë e Bashkuar.

44-vjeçarja, e cila punonte për BBC Radio Newcastle, vdiq në maj pasi kishte dhimbje koke pasi mori dozën e parë të vaksinës të prodhuar në Britani. Mjeku i Newcastle, Karen Dilks, dëgjoi se Shaw vuante nga mpiksja e gjakut në trurin e saj, e cila shkaktoi një goditje vdekjeprurëse. Ajo u pranua në Infermierinë Royal Victoria në Newcastle pasi u ankua për dhimbje koke.

Hetimi, i cili zgjati më pak se një orë, dëgjoi se gjendja e lidhur me vaksinën AstraZeneca ishte jashtëzakonisht e rrallë. Mpiksjet e gjakut nga vaksina Covid e AstraZeneca janë jashtëzakonisht të rralla, por mund të vrasin deri në një të katërtën e pak pacientëve të prekur, sipas një studimi të fundit.

Komplikimi bëri që shefat e shëndetësisë në Mbretërinë e Bashkuar të rekomandojnë që të gjithë nën 40 vjeç të marrin Pfizer ose Moderna në vend.

Shaë, e cila nuk dihej se kishte ndonjë problem themelor shëndetësor, zhvilloi dhimbje koke ‘të forta’ një javë pasi kishte marrë dozën e parë dhe u sëmur rëndë disa ditë më vonë, thanë më parë të afërmit e saj duke gjetur vdekjen në spital.