Fejesa

Vajzat e këtij fisi fejohen sapo të linden

E besueshme apo jo, vajzat e fisit Oromo mund të fejohen kur ato lindin.

Fisi jeton në rajonin juglindor të lumit Tana të Kenias.

Prindërit e fëmijëve thonë se tradita siguron se e ardhmja e vajzës është e sigurt dhe se ajo ndërton marrëdhënie të forta mes familjeve dhe komuniteteve.

“Vajza ime është 4 muaj. E kam fejuar me një djalë të quajtur Ibrahim. Askush tjetër nuk mund të vijë të martohet me të edhe nëse vdes”, thotë një baba për BBC.

Shikojeni videon ketu.