simptomat

Ushqimi që iu ndihmon ta ulni nivelin e sheqerit në gjak

Sintopmat e diabetit të tipit 2 mund të reduktohen përmes ngrënies së një ushqimi të shëndetshëm.

Për të reduktuar nivelet e sheqerit në gjak, është shumë e rëndësishme të kontrolloni atë që hani dhe pini.

Studimet kanë sugjeruar më parë që “noodle” shirataki mund të ndihmojnë glukozën e ulët të gjakut.

Besohet se ky ushqim është i lartë në fibër, e cila është e mirë për personat që vuajnë nga diabeti i tipit 2.

Një studim, i quajtur “Reagimet glicemike dhe lipide ndaj glukomananit në Thais me diabetin e tipit 2”, tregoi që fibra mund të zvogëlojë nivelet e sheqerit në gjak.

Ndërsa një tjetër gjetje, e titulluar “Efekte të menjëhershme dhe afatgjata të glukomananit”, tregoi se si ky mineral ju bën të ndiheni më të plotë.