celuliti

Ushqimet që nuk duhet t’i konsumoni, nëse vuani nga celuliti

Nëse ka një aspekt të verës që është vërtetë i bezdisshëm, sigurisht që është rritja e mbajtjes së ujit. Këtu janë 5 ushqimet që duhet t’i shmangni nëse keni celulit.

Pijet alkoolike: alkooli është një nga nxitësit e dehidrimit, një nga proceset që shkakton shpejt ënjtje dhe mbajtjen e ujit.

Ushqimet e konservuara: për të ruajtur një shije të mirë me kalimin e kohës, të gjitha ushqimet e konservuara përmbajnë sheqer dhe kripë të shtuar, me nivele të larta natriumi. Dhe pikërisht prania e natriumit pengon trupin për të eliminuar lëngjet e tepërta.

Patatet e skuqura: Patatet e skuqura dhe ushqimet e paketuara të kripura kanë një përqindje të madhe të yndyrave të ngopura, të dëmshme për sistemin kardiovaskular dhe aleatë për akumulimin e lëngjeve që, në vend të kësaj, duhet të nxirren jashtë.

Salmon i tymosur: nëse salmoni klasik rekomandohet për shkak të vetive anti-inflamatore, ai i tymosur është potencialisht i dëmshëm për shkak të kripës së shtuar gjatë fazës së tymosjes së produktit. Për këtë arsye të gjitha ushqimet që i nënshtrohen këtij procesi duhet të shmangen.

Mish dhe djathë të stazhonuar: e përbashkëta e këtyre ushqimeve është se kanë shumë kripë, e cila shkakton një ndjenjë të bezdisshme hidhërimi në këmbë. Për të zvogëluar rrezikun e celulitit, është më mirë t’i konsumoni ato në sasi të moderuar.

loading…