Lifestyle

Ushqimet që ndihmojnë në metabolizmin tuaj

Një diet që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, mosha e vjetër dhe mos kryerja e ushtrimeve fizike janë faktorët kryesorë në dëmtimin e metabolizmit tuaj.

Ne do ju listojmë disa ushqime që ndihmojnë në tretjen e ushqimit, dhe funksionimin e rregullt të organizmit tuaj.

1.Molla – Molla ka përmbajtje të lartë fibrash
2. Kumbulla – Zakonisht janë të përdorura si laksativ natyror
3. Kivi – Një frut i shkëlqyer që ndihmon tretjen e ushqimit
4. Fara Liri – Kanë përbërje të lartë fibrash dhe mund të përdoren në kos, supa, lëngje të ndryshme
5. Dardhë – Në përbërje të saj ka një lloj alkooli i cili kryen funksionin e një agjent osmozik
6. Fasulet – Është burim i rëndësishëm i materieve ushqyese biologjike
7.Fiq – Janë një ndihmesë e madhe në metabolizmin tuaj