Luftë

Ukraina: Rusia po manipulon provat në centralin bërthamor të Zaporizhzhia

Zyrtarët rusë në termocentralin bërthamor Zaporizhzhia po manipulojnë dhe shtrembërojnë informacionin e ndarë me zyrtarët e IAEA-s , kanë thënë zyrtarët ukrainas, sipas The Guardian.

Operatori shtetëror ukrainas Energoatom tha se zyrtarët rusë “po bëjnë çdo përpjekje për të parandaluar që misioni i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike të njihet me gjendjen reale të punëve” në termocentralin e mbajtur nga Rusia.

“Ata po manipulojnë informacionet manipulues”, shtoi kompania në një deklaratë të shpërndarë në kanalin e saj Telegram këtë mëngjes.

Një punonjës foli me median ukrainase Suspilny në kushte anonimiteti:

“Ata udhëhoqën Grossin dhe inspektorët përgjatë rrugës së tyre, u treguan ‘hartat e mbërritjes’ dhe sollën pranë tyre bashkëpunëtorët lokalë me deklarata nga ‘qytetarë indiferentë’ për nevojën për të ndaluar bombardimet. Ishte cirk ”, tha punonjësi i ZNPP-së.

Sipas punonjësit, rusët i bindën përfaqësuesit e misionit se trupat e mbrojtjes radiologjike, kimike dhe biologjike, dhe jo njësitë luftarake të ushtrisë ruse, ishin në stacion.