Ukraina

Ukraina kërkon rrugën drejt paqes në samitin pa Rusinë

Autoritetet zvicerane kanë thënë se dhjetëra shtete janë pajtuar të marrin pjesë në një samit më 15 dhe më 16 qershor në Byrgenstok, me qëllim gjetjen e një rruge drejt paqes në Ukrainë – por Rusia nuk do t’iu bashkohet atyre.

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, pritet të diskutojë rreth një formule për paqe, e cila përfshin rivendosjen e integritetit territorial të vendit, sigurinë bërthamore, sigurinë ushqimore dhe kthimin e të gjithë të burgosurve dhe të dëbuarve.