SA80 A3

Trupat britanike me pushkën “më vdekjeprurëse” në botë

Trupat britanike janë të pajisur me pushkën “më vdekjeprurëse”, njoftoi Ministria e Mbrojtjes.

Krerët e ushtrisë kanë shpenzuar më shumë se 5 milionë paund për përmirësimin e SA80 për t’i dhënë asaj saktësi të përmirësuar dhe një goditje më të rehatshme së bashku me një peshë më të lehtë, transmeton lajmi.net.

Saktësia e pushkës u theksua në një turne të kohëve të fundit ushtarake ndërkombëtare në Kanada, ku ushtarët britanikë të armatosur me SA80 A3 erdhën me çmime të shumta.

Për herë të parë ndonjëherë, fituesi i medaljes së Mbretëreshës kanadeze, u rrëmbye nga dy ushtarë britanikë duke gjuajtur me armë të re.

Prodhuesi i pushkëve tha se saktësia e përmirësuar e SA80 A3 do të ndihmonte në zbutjen e frikës së trupave të armikut që përparonin brenda zonave të rrezikshme në fushën e betejës.

SA80 është konceptuar fillimisht në vitet 1980, por ka pasur probleme të vazhdueshme me zhurmimin dhe jo me qitjen.

Deri më tani, 5,000 armë janë përmirësuar në standardin A3 nga një total prej rreth 200,000 variacione SA80 në shërbimin ushtarak.