Kryetarja e Speciales

Trendafilova: Specialja mund të shqiptojë edhe dënime me burgim të përjetshëm

Kryetarja e Dhomave të Specializuara, Ekaterina Trendafilova, ka thënë se Specialja mund të shqiptojë edhe dënime me burgim të përjetshëm.

“Gjykata mund të shqiptojë dënime me burgim të përjetshëm. Gjykatësit mbështeten në Kodin Penale të Kosovës dhe mund ta marrin në konsideratë”, ka thënë Trendafilova gjatë një diskutimi me shoqërinë civile në Prishtinë.

Vizita e Trendafilovas u përcoll me protesta ku u arrestuan gjashtë aktivistë të PSD-së.

Trendafilova ka thënë se nuk e di a do të ketë sërish bastisje.

“Gjykata dhe Prokuroria janë dy institucione të ndara. Pra, nuk e di dhe as nuk më intereson”, tha Trendafilova.