Tik Tok

TikTok do të heqë disa klipe nga burimet e adoleshentëve

Është një sistem i quajtur Nivelet e Përmbajtjes, i cili do të zbatohet në javët e ardhshme. Kompania ka krahasuar qasjen e saj me sistemet e vlerësimit të përdorura në industrinë e filmit dhe lojërave, dhe synon të filtrojë klipe me tema të destinuara për “përdorues më të pjekur”, domethënë t’i heqë ato nga ushqimi i adoleshentëve. Sistemi do të përdoret për klipe që përndryshe nuk do të shkelnin rregullat e TikTok, por mund të jenë të papërshtatshme për përdoruesit më të rinj të aplikacionit.

Falë këtij ndryshimi, kur adoleshentët midis moshës 13 dhe 17 vjeç hasin në një video që përmban tema “të pjekura ose komplekse”, ata do të shohin një paralajmërim se videoja është e kufizuar për moshën.

“Kur zbulojmë se një video përmban tema të pjekura dhe komplekse, të tilla si skena që mund të jenë shumë të frikshme ose intensive për audiencën më të re, asaj video do t’i caktohet një vlerësim i caktuar për të parandaluar njerëzit nën 18 vjeç që ta shikojnë atë”, njoftoi kompania.

Ajo nuk zbuloi detaje se si do të përcaktojë vlerësimin dhe cilat kritere do të përdorë për të kualifikuar klipet e saj. TikTok vuri në dukje se funksioni është ende në një version të hershëm dhe planifikon të shtojë veçori të reja në periudhën e ardhshme. Drejtuesit e kompanisë kanë thënë më parë se duan të lejojnë përdoruesit të zgjedhin llojin e përmbajtjes që u përshtatet atyre.

Ndërkohë, aplikacioni po shton një mënyrë të re për të filtruar temat e padëshiruara nga faqja e tyre “Për ty”. Përditësimi pritet në javët e ardhshme dhe do t’i lejojë përdoruesit të bllokojnë fjalë kyçe specifike ose hashtags që lidhen me përmbajtjen që nuk duan të shohin në të ardhmen.

TikTok ka ofruar një përmirësim që ka për detyrë të shmangë “modelet e përsëritura” potencialisht problematike në rekomandimet e ForYou. Mënyrat për të parandaluar që njerëzit të mbingarkohen me shumë përmbajtje rreth temave potencialisht shqetësuese, si shëndeti mendor ose çrregullimet e të ngrënit, tashmë janë duke u testuar. Testet thuhet se ishin të suksesshme, kështu që përdoruesit në SHBA do të kenë më pak gjasa të shohin klipe të shumta në këto tema në të njëjtën kohë.

Gjithashtu, TikTok tani po punon për ta bërë këtë veçori të disponueshme për përdoruesit në më shumë vende.