Presidenti

Thaçi: Mali i Zi po i kontribuon paqes dhe stabilitetit

Thaçi dhe Boshkoviq kanë biseduar për marrëdhëniet bilaterale Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka pritur sot në një takim ministrin e Mbrojtjes të Malit të Zi, Predrag Boshkoviq.

Thaçi dhe Boshkoviq kanë biseduar për marrëdhëniet bilaterale dhe për mënyrat sesi ato mund të zgjerohen përmes një bashkëpunimi edhe më të mirë në fushën e sigurisë.

Presidenti  e ka njoftuar ministrin malazez për tri projektligjet e votuara në Kuvendin e Kosovës, të cilat e transformojnë Forcën e Sigurisë së Kosovës në ushtri të Kosovës.

“Forca e Sigurisë së Kosovës përmes një procesi gradual do t’i ketë kapacitetet e plota në koordinim me bashkësinë ndërkombëtare dhe si e tillë do jetë në shërbim të të gjithë qytetarëve dhe do t’i kontribuojë paqes”, ka thënë presidenti Thaçi.

I pari i vendit e ka falënderuar ministrin  për prezencën e ushtarëve malazezë në kuadër të misionit të KFOR-it në Kosovë, që sipas tij “Mali i zi po i kontribuon paqes dhe stabilitetit”.

Po ashtu, në këtë takim është diskutuar edhe për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, i cili duhet të përfundojë me njohje reciproke.

Kreu i shtetit ka thënë se Mali i Zi është shembull i mirë për Kosovën dhe rajonin në rrugën euroatlantike.

Boshkoviq e ka siguruar presidentin Thaçi për mbështetje të gjithanshme të Malit të Zi, sidomos në procesin e integrimeve euroatlantike. Ministri i Mbrojtjes se Malit të Zi  sot gjatë ditës është takuar edhe me Kryeministrin Ramush Haradinaj. Pas këtij takimi Haradinaj ka thënë se përvoja e Malit të Zi, udhërrëfyes për rrugën drejt eurointegrimit.