Tesla tani ka më shumë vlerë se Daimler dhe BMW

Prodhuesi i makinave elektronike nxit konkurrencën në aspektin e çmimit të aksioneve dhe largon prodhuesit tradicionalë gjermanë.

Një twitter nga CEO i Tesla Elon Musk është e mjaftueshme dhe çmimi i aksioneve tashmë po lëviz . Kohët e fundit, njoftimi i Kinës për të lehtësuar barrierat tarifore ka rritur çmimin e aksioneve të Kinës.

Magazina e prodhuesit të makinave elektronike është rreth 360 $ një copë. Kapitalizimi i tregut i Tesla është rreth 62 miliardë dollarë. Kështu, prodhuesi i makinave amerikan tani është më i vlefshëm se sa për herë të parë markat tradicionale gjermane Daimler dhe BMW.

Prodhuesi gjerman i makinave në rënie.

Aksioneve nga prodhuesit e makinave Stuttgart është e vendosur për më shumë se një vit në një trend në rënie: në fillim të 2018 ishte pjesa Daimler edhe në 75 dollarë, aktualisht qëndron në 50 dollarë. Me kapitalizimin e tregut, Daimler vjen në rreth 54 miliardë dollarë. Në mënyrë të ngjashme, për BMW : Në janar 2018, pjesa ishte 95 dollarë, tani qëndron në 74 dollarë, që paraqet një kapitalizim tregu prej rreth 49 miliardë dollarësh.

Pjesa e VW gjithashtu ka humbur disa nga vlera e saj që nga fillimi i vitit. Çmimi ishte rreth $ 23 në janar dhe aktualisht është 16 dollarë. Në aspektin e kapitalizimit të tregut, megjithatë, VW është shumë më përpara Tesla në 80 miliardë dollarë.

Tesla arrin ta drejtojë konkurrencën përpara tij, sidomos me modelin e tij më të lirë 3. Sipas Elektrek, Bernhard Kuhnt , CEO i BMW i Amerikës së Veriut , pranoi se Modeli 3 “vë presion mbi tregun”.