Garimi i Albin Tahirit

Televizioni publik i Serbisë shfaq flamurin e Kosovës, “çmendën” serbët

Kosova po merr pjesë në Lojërat Olimpike Dimërore “Pekini 2022”. Shteti ynë në këtë olimpiadë përfaqësohet nga dy skitarë, Albin Tahiri dhe Kiana Kryeziu.

Pjesëmarrja e Kosovës në “Pekini 2022” e ka afirmuar edhe më shumë shtetin tonë, duke e ngritur flamurin në mesin e qindra shteteve dhe në shtetin që ende nuk e njeh pavarësinë.

Rezultatin më të mirë historik në LOD e ka arritur pikërisht skitari Albin Tahiri i cili në “lëshim” është renditur në mesin e 15-të më të mirëve në botë.

Ky rezultat i Tahiri e ka marrë vëmendjen edhe të shteteve fqinjë, respektivisht të Serbisë.

Ka qenë televizioni publik serb, RTS, i cili e ka transmetuar drejtpërdrejt garën e lëshimit dhe suksesin e Albin Tahirit.

Transmetimi i kësaj gare nga RTS-i nuk ka kaluar pa u vërejtur nga serbët.

“Zonja dhe zotërinj, RTS-i ju prezanton. Çfarë është kjo”, ka shkruar një përdoruese e Twitterit, duke shfaqur edhe fotografinë ku shihet Albin Tahiri dhe flamuri ynë.