Kosovë

Të rinjtë, skeptikë për punësim në profesionin e tyre

Vetëm në vitin 2017, në Kosovë, në universitetet publike dhe kolegjet private kanë diplomuar afër 10 mijë studentë.

Por, të rinjtë nuk janë aq optimistë se, pas përfundimit të studimeve, do të gjejnë një vend punë në profesionin e tyre. Megjithatë, ata shprehen të gatshëm të punojnë edhe ndonjë punë tjetër, nëse nuk punësohen në profesionin e tyre.