Të mirat e vajit të ulliri

Vaji u ullirit është vaj natyrali nxjerrë nga ullinjtë, nga frutat e pemës së ullirit.

Rreth 14% e vajit është yndyra e ngopur, ndërsa 11% është shumë i pangopur, siç janë omega-6 dhe omega-3 acide yndyrore.

Studimet sugjerojnë se acidi oleik redukton inflamacionin dhe mund të ketë edhe efekte të dobishme në gjenet e lidhura me kancerin.

Vaji i ullirit gjithashtu lufton kundër inflamacionit dhe ndihmon në mbrojtjen e kolesterolit të gjakut nga oksidimi – dy përfitime që mund të ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Po ashtu vaji i ullirit mund të ndihmojë në funksionimin e trurit ku me anë të një diete mesdhetare me vajë ullirit mund të ndihmohet që të luftohet sëmundja e Alzheimerit.