Buxhovi

‘Të largohet klasa aktuale politike’

Historiani dhe shkrimtari Jusuf Buxhovi thotë se pavarësia e Kosovës është arritja më e madhe e shqiptarëve në këtë shekull, ndërsa shpreh pakënaqësitë me realitetin politik të vendit.

Në një bisedë për Zërin e Amerikës, zoti Buxhovi thotë se ka ardhur koha që klasa politike aktuale të largohet nga skena politike pasi që sipas tij ka kriminalizuar vendin.

Ai thotë se edhe ideja për ndryshim të kufijve me Serbinë, ka shkaktuar dëme të mëdha në besueshmërinë e shtetit të Kosovës përballë faktorëve ndërkombëtarë.