“Freedom House”

Të drejtat politike e civile: Kosova gati më e dobëta në rajon, veç Serbia e Bosnja më keq

Sot është publikuar raporti vjetor i “Freedom House”-it, organizatës së njohur me seli në Uashington. Kosova kësaj radhe, sipas raportit, nuk ka shënuar asnjë

Miftaraj ka komentuar këtë raport, duke treguar poenat që Freedom House ua dha gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Sipas renditjes, Kosova qëndron më mirë vetëm se Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

“Gjendja e te drejtave politike dhe civile ne rajonin e Ballkanit Perendimor sipas Freedom House

Mali i Zi 69

Shqiperia 68

Maqedonia V 67

Kosova 60

Serbia 57

Bosnia dhe H 51

Apo raportet e DASH dhe Freedom House nuk e kane vleren e nje raporti qe u publiku ne Suedi” – shkroi Miftaraj.