Depresioni

Të bëni një dush të nxehtë është mirë për lehtësimin e depresionit

Një dush mund të jetë më mirë për depresionin sesa stërvitjet, pretendon një studim i ri.

Shkencëtarët tani besojnë se një dush i nxehtë mund të ndihmojë për të rikthyer ritmin natyror të temperaturës së trupit – i cili mund të prishet në njerëzit që jetojnë me depresion, transmeton lajmi.net.

Ne tashmë e dimë se stërvitja është një ngritëse e madhe e humorit, por ky studim sugjeron se banja e rregullt mund të jetë më e shpejtë se sa nëse shkoni në palestër në heqjen e simptomave të shëndetit të dobët mendor.

Dhe, natyrisht, të kesh një dush është shumë më i lehtë dhe më i kapshëm për të bërë, sesa të marrësh një stërvitje prek 45 minutave.

Depresioni mund t’i lërë njerëzit plotësisht të shfrenuar dhe të paaftë për të ushtruar, prandaj ky është një lajm pozitiv për këdo që ndihet si gjimnastik ose dalja jashtë është paksa larg arritjes së tyre.

Ekspertët nga Universiteti i Freiburgut në Gjermani testuan efektet e banjos termale në 45 njerëz me depresion.

“Banja hypertermike duket të jetë një metodë e shpejtë, e sigurt dhe e lehtë për qasje që çon në përmirësimin klinikisht të rëndësishëm në çrregullim depresiv pas dy javësh,” thanë ata.

“Është gjithashtu i përshtatshëm për personat që kanë probleme në ushtrimet”.

Pjesëmarrësit kishin një moshë mesatare prej 48 vjeç dhe kishin depresion të moderuar deri në të rëndë.