Talibanët

Talibanët e kapin ish-presidentin e Afganistanit, Hamid Karzai

Ish-presidenti i Afganistanit, Hamid Karzai u vendos në arrest shtëpiak nga talibanët dhe siguria e tij personale u hoq, raportojnë mediat ndërkombëtare.

Talibanët e kanë hequr sigurinë nga ish-presidenti afgan Hamid Karzai dhe ish-kryeministri Abdullah Abdullah, i cili është zyrtarisht kreu i Këshillit të Lartë për Pajtimin Kombëtar.

Talibanët konfiskuan armë dhe automjete nga rrethimi i Karzait të hënën. Kjo është arsyeja se pse ish-presidenti u bashkua me ish-rivalin e tij në zgjedhjet presidenciale të vitit 2014, raporton CNN.

Talibanët kapën gjithashtu veturat e politikanëve të cilët aktualisht janë në mëshirën e lëvizjes, shtuan mediat.