“Rrugën e Kombit”

Taksa e Rrugës së Kombit, 40 mijë turistë më pak nga Kosova (VIDEO)

Taksa e vendosur nga qeveria shqiptare për pagesën e qarkullimit në “Rrugën e Kombit”, ka bërë që sivjet të ketë më pak vizitorë nga Kosova në Shqipëri, nëse i krahasojmë periudhat e njëjta të këtij viti dhe atij paraprak.

Këtë nëntor, sipas Institutit te Statistikave, hynë në Shqipëri rreth 69 mijë shtetas nga Kosova, nga 93 mijë në të njëjtin muaj të një viti. Rreth 25 mijë persona më pak, shifër kjo që gjatë nëntorit pësoi rënie në 15 mijë persona.

Sipas këtij Instituti “Rreth 40 mijë shtetas nga Kosova më pak se të njëjtët muaj të vitit të shkuar vizituan Shqipërinë në tetor dhe nëntor. Kjo periudhë përkon me vendosjen e tarifës për të përshkuar Rrugën e Kombit”.

Përjashtuar tetorin dhe nëntorin fluksi i hyrjes së shtetasve nga Kosova në vendin tonë ka qenë i lartë, shkruan abcnews.al përcjellë Klan Kosova

Në dhjetë muaj Shqipërinë e vizituan 1.9 milionë kosovarë. Shtetasit nga Kosova zenë peshën kryesore të turistëve që erdhën në Shqipëri këtë periudhë, pas tyre renditen maqedonasit, italianët e malazezët.

Ndërkohë që në total për 11 muaj vendin tonë e vizituan gjithsej 5.6 milionë të huaj, me një rritje prej 16.2% me bazë vjetore.