Studim

Studiuesit konfirmojnë, nëse ndiheni të lodhur në mëngjes është shenjë e mirë për ju

A keni probleme të ngriheni në mëngjes dhe të ndalni alarmin menjëherë? Atëherë ju duhet të jeni të lumtur, sipas studiuesve, lodhja në mëngjes mund të jetë një shenjë e inteligjencës së lartë.

Studimi tregon se njerëzit me IQ më të lartë preferojnë të shkojnë në shtrat vonë natën dhe të ngrihen më vonë në mëngjes në krahasim me njerëzit e tjerë, sipas Aftonbladet, transmeton lajmi.net.

Hulumtuesit pas studimit, Kaja Perina dhe Satoshi Kanazawa pretendojnë se rezultatet e tyre kanë treguar se bufat e natës shpesh janë më inteligjente se zogjtë e hershëm.

Studimi tregon se njerëzit me inteligjencë më të lartë kanë më shumë gjasa të jenë njerëz të natës – ata bien në gjumë dhe zgjohen më vonë. Ata me IQ më të lartë nuk shkojnë për të fjetur para se ora të arrijë mesnatë, mesatarisht në 00.29 për të qenë të saktë.

Sipas hulumtimit, shpjegimi qëndron në evolucionin njerëzor. Para se të kishim energji elektrike, orari ynë i gjumit varet nga drita natyrale që erdhi nga dielli.

Ne u ngritëm në agim dhe shkonim në shtrat në muzg. Por që nga futja e energjisë elektrike, ne kemi qenë në gjendje të injorojmë këto rregulla dhe të qëndrojmë më gjatë, dhe vetëm më inteligjentët mund të evoluojnë dhe të përshtaten me mundësitë e reja.