Studimi: Mjafton vetëm një gllënjkë nga pijet energjike, që të shkaktojë këto probleme

Një studim i ri i dha njerëzve disa prova të forta që sugjeronin se konsumi i vetëm një gllënjke të pijes energjike është në gjendje të rrisë rrezikun e sulmit në zemër në 90 minuta.

Studimi i ri është paraqitur më 12 nëntor në takimin e Shoqatës Amerikane të Zemrës në Çikago.

Studiuesit vënë në dukje se pijet energjike bëjnë që enët e gjakut të ngushtohen, potencialisht duke kufizuar rrjedhën e gjakut në të gjithë trupin dhe në organet vitale, transmeton lajmi.net.

Të gjeturat e reja që vijnë nga Universiteti i Teksasit në Hjuston janë disa nga të parat që përqendrohen në mënyrë të veçantë në mundësinë e rritjes së sulmit në zemër dhe rrezikut të goditjes së zemrës.

Me të vërtetë nuk është afër provave të para se ekziston një lidhje mes këtyre dyjave, ndërsa mbeten studime të tëra për t’u bërë në këtë fushë./Ballkani/