Gjykata

Sot nis puna në gjykata pa prezencën e medieve dhe publikut

Gjykatat në Kosovë sot do të rinisin punën, mirëpo nëpër seanca nuk do të ketë publik dhe as medie.

Këshilli Gjyqësor i Kosovës, ka njoftuar se duke u bazuar në heqjen e kufizimeve të lëvizjes nga ana e Ministrisë së Shëndetësisë (MSH) dhe me rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës (IKSHPK), ka marrë vendim që nga sot të fillojë puna në të gjitha gjykatat e Republikës së Kosovës, por pa prezencën e medieve dhe publikut, duke zbatuar rekomandimet e IKSHP për masat kundër virusit COVID-19.

“Vendimi i plotë do të publikohet sapo të jetë gati. Anëtarët e KGJK-së, aprovuan draft propozimin për Planin emergjent për menaxhimin e krizës të përgatitur nga Komisioni për Administrimin e Gjykatave dhe Komisioni për Çështje Normative, qëllimi i të cilit është sigurimi i mbarëvajtjes së punës në sistemin gjyqësor të Kosovës duke iu përshtatur rrethanave emergjente. Gjithashtu, ky Plan mund të shërbejë si dokument bazë për menaxhimin e krizave në të ardhmen duke përfshirë situatat e tjera emergjente shëndetësore, katastrofat natyrore apo rrethanave të kërcënimeve të sigurisë”, thuhet në njoftim.