Kursimet

Si të kurseni më lehtë para gjatë këtij viti?

Vit i ri zgjidhje të reja për të gjithë problemet që mund të keni! Një nga synimet që i vëmë vetës për Vitin e Ri është më patjetër që të kursejmë për arsye të ndryshme,udhëtime, dhurata, një shtëpi etj.

Ky është pikërisht një nga ato synime të cilat është vështirë ti përmbushësh, por më poshtë ka disa mënnyra të thjeshta që mund ta arrini:

Mbani një arkë kursimi: sado e vogël është ajo mund t’ju shërbejë për diçka sado e vogël: për një riparim makine, një pajisje që prishet, një pushim i nevojshëm etj.

Mos përdorni kartën e bankës: Gjithmonë bëjmë blerje impulsive,një veshje një çantë dhe ajo akrta bankare ju shpëton gjithmonë. Po nqs nuk do ta keni atëherë do të shpëtoni nga këto blerje të pamenduara.

Përcaktoni një buxhet të caktuar: Përcaktimi i buxhetit është shumë i rëndësishëm pasi nqs e ndjekim atë dhe jemi të vendosur ta bëjmë do të shmangim shumë blerje të panevojshme dhe të bëra me nxitim.

Ndaj këto ditë përcaktoni buxhetin vjetor për çdo muaj dhe ndoshta mund t’ju ndihmojë.