Si të bëjmë mbledhje pune të suksesshme

Si të bëjmë mbledhje pune të suksesshme mbledhjet janë element i rëndësishëm në një kompani, por gjithmonë ekziston rreziku që ato të shndërrohen në rutina të mërzitshme.

Dhe si t’ia bëjmë që mos lemë të ndodhë një gjë e tillë?

Më poshtë po japim disa këshilla, që t’ju bëjnë të kuptojnë se pse mbledhjet janë të frytshme:

1. Përgatituni para një mbledhjeje të paralajmëruar. Merrni kohën tuaj që të përgatitni një dokument me të gjitha pikat që do të rishikoni. Merrni me mend edhe pyetjet që do t’ju drejtojnë gjatë mbledhjes.

2. Mos dil nga tema. Pyet veten para se të flisni, “A ndihmon, a është produktive, dhe e kuptimshme për atë çfarë ne duam të realizojmë?”

3. Bëje atë interaktive. Pyet gjithkënd dhe merr ide të reja duke pyetur për mendime të ndryshme.

4. Dëgjo. Nëse mbledhja nuk ia vlen të dëgjohet, ndoshta është më mirë që të kthehesh tek tavolina jote e punës.