Zvicra

Shtetet që janë në listën e karantinës së Zvicrës

Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) ka azhurnuar listën e saj të detyrueshme të karantinës. Më 21 Dhjetor, Mbretëria e Bashkuar dhe Afrika e Jugut u shtuan në listë.

Kjo ka për qëllim veçanërisht të ndalojë udhëtimin nga këto vende për qëllime turizmi.

“Të gjithë personat që kanë hyrë në Zvicër nga këto dy vende që nga 14 Dhjetori duhet të hyjnë në karantinë për 10 ditë”, tha Këshilli Federal në një deklaratë, përcjell albinfo.ch.

Që nga 19 Dhjetori, shtetet austriake Carinthia, Styria dhe Austria e Epërme u hoqën nga lista.

Nga ata që shkojnë në Austri, megjithatë do të kërkohet të karantinohen nga 19 Dhjetori.

Përveç kësaj, Polinezia Franceze, Hungaria, rajoni i Italisë Emilia Romagna, Jordania, Maqedonia e Veriut, Polonia dhe Portugalia do të hiqen nga lista.

Shteti gjerman i Sachsen është në listë, së bashku me rajonet italiane të Friuli Venezia Giulia dhe Veneto.

Këto janë: Andorra, Belize, Kroacia, Gjeorgjia, Lituania, Luksemburgu, Mali i Zi, San Marino, Serbia, Sllovenia, Suedia, Afrika e Jugut, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Cilat janë rregullat e karantinës së Zvicrës?

Kushdo që kërkohet të bëjë karantinë duhet ta bëjë këtë për një periudhë dhjetë ditore.

Kur të arrini në Zvicër, ju duhet të kontaktoni autoritetet shëndetësore kantonale brenda dy ditësh.

Edhe nëse keni dëshmi të një testi negativ, përsëri do t’ju kërkohet të bëni karantinë për dhjetë ditë.