Shtetet më të shëndetshme në botë, ja ku radhitemi ne

Vendet më të shëndetshme dhe jo të shëndetshme në botë janë zbuluar në një tabelë globale, të mundësuar nga Instituti Legatum.

Singapori kryesonte listat e 149 shteteve pasuar nga Luksemburgu, ndërsa dhjetë të parat përbëheshin vetëm nga kombet afrikane.

Ndryshe nga kjo, Shqipëria radhitej në vendin e 48-të të kësaj liste për sa i përket nivelit të shëndetit.

Britania e Madhe, SHBA dhe Australia nuk u shfaqën në dhjetë të parat, sipas hulumtimit nga instituti.

Ekspertët kanë paralajmëruar se përmirësimet e shëndetit kanë filluar të intensifikohen.