shtëpia-lufta në Kosovë

Shtëpia me shumë histori – u përdor edhe si qendër e gjuhës angleze për refugjatët nga lufta në Kosovë

Një shtëpi në qytet e përdorur për të strehuar ushtarakë amerikanë në Luftën e Dytë Botërore, është shndërruar në banesa – dhe prej tyre tani është në shitje.

Apartamenti Magnolia në Ford Park House i renditur në klasën II, rrëzë Monumentit të Sir John Barrow në Hoad Hill në Ulverston, është në treg në vlerën prej 275,000 dollarësh.

Është një nga nëntë shtëpitë brenda ndërtesës së restauruar. Shtëpia u ndërtua në 1857 për Montague Ainslie.

Ai ishte një biznesmen që trashëgoi Grizedale Estate dhe e shndërroi Ford Lodge në një rezidencë më të madhe, e njohur tani si Grizedale New Hall.

Ai ka ndërtuar Shtëpinë Ford Park për djalin e tij William George Ainslie, por pasi William u transferua në Londër Montague e përdori atë si një shtëpi në qytet.

85 vjet më vonë, ajo u kërkua nga Ministria e Mbrojtjes si pjesë e përpjekjeve të luftës. Ford Park House strehoi ushtarë amerikanë për pjesën e mbetur të luftës.

Ford House shërbeu si shkollë deri në vitin 1997 ndërsa më pas për pak kohë u shndërrua në një qendër të gjuhës angleze për refugjatët nga lufta në Kosovë.

Pas kësaj, ai u la i braktisur derisa u shpëtua nga Ford Park Community Group dhe më vonë u zhvillua në një grup banesash.

Magnolia ofron ngrohje elektrike, internet me fibra dhe porta të karikimit të makinave elektrike dhe parkim. Punimet e ndërtimit pritet të përfundojnë në mes të gushtit.

Është një qira 250-vjeçare dhe secili pronar do të ketë një të nëntën e pronës së lirë.

The Mail: The bedroom with views towards trees and shrubs at the back

Kuzhina do të ketë pjesën e përparme të kabinetit me rimeso lisi dhe pajisje të integruara Bosch, si dhe një pllakë me induksion.

Magnolia është në katin e parë të shtëpisë, pasi ka kaluar nëpër korridorin e madh të hyrjes me pllaka origjinale dhe deri në një shkallë të restauruar. Banesa ka pamje nga Ford Park. Një dritare me brez të gjerë ka pamje nga fshati në drejtim të gjirit Morecambe.

Dhoma e gjumit ka pamje nga pemët dhe shkurret në pjesën e pasme të pronës.