SHSKUK: 829 pacientë janë duke u trajtuar brenda spitaleve

Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës njofton se sot në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 829 pacientë.

684 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2

41 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

656 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 348 pacientë:

295, të konfirmuar me Sars Cov-2

19, në gjendje të rënduar

297, me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 114 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 66 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 51 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 81 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 3 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 21 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 12 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 481 pacientë:

389- të konfirmuar pozitivë

22- në gjendje të rënduar shëndetësore

359- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 109 pacientë

Spitali i Gjakovës, 67 pacientë

Spitali i Pejës, 93 pacientë

Spitali i Gjilanit, 81 pacientë

Spitali i Ferizajt, 64 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 46 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë.