qkuk

ShSKUK: 271 pacientë në trajtim nga COVID-19

Në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjitshme, në bazë të raportit të punës për datën 18 maj 2021, janë të hopsitalizuar 271 persona.

157 pacientë janë të konfirmuar me COVID-19.

14 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe  190 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 153 pacientë:

9 pacientë janë në gjendje të rënduar

86 janë të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

113 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 55 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 14 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 66 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 9 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 118 pacientë:

5 në gjendje të rënduar

71 të konfirmuar pozitivë

77 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 25 pacientë

Spitali i Gjakovës, 17 pacientë

Spitali i Pejës, 31 pacientë

Spitali i Gjilanit, 23 pacientë

Spitali i Ferizajt, 9 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 8 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 5 pacientë