Maska

‘Shpiket’ maska me të cilën mund të hani ushqim pa e hequr VIDEO

Shpikësit izraelitë kanë ‘shpikur’ një maskë që të mbron nga koronavirusi dhe të lejon të hash ushqim pa e hequr atë. Një pajisje e cila e bën shkuarjen në një restorant më pak të rrezikshme.

Në një video të publikuar në kanalin ‘Youtube’ shihet sesi është e krijuar kjo lloj maske, e cila hapet tek hapësira e gojës duke u komanduar nga distanca. Në këtë mënyrë njerëzit lejohen të hanë ushqim pa e hequr maskën.