Kryetari

Shpendi ‘tradhton’ Prishtinën

Shpend Ahmeti, i cili e drejton Komunën e Prishtinës, ka gjasë që të përfshihet në ekipin negociator për dialogun me Serbinë nëse e merr bekimin e Kuvendit. Por Ahmeti po kritikohet për angazhimin tjetër politik, pasi që vlerësohet se qeverisja me kryeqytetin do të binte në plan të dytë ndonëse qytetarët ballafaqohen me probleme të shumta.

Partia Socialdemokrate (PSD) bashkë me Nismën e Alternativën kanë dërguar tashmë në Kuvendin e Kosovës një projektrezolutë për dialogun, me anë të së cilës synohet që partitë e koalicionit qeverisës dhe të opozitës të kenë pjesëmarrje të barabartë në ekipin negociator.

Deri më tash është përmendur se kryetari i PSD-së e njëherësh kryetar i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, do ta kryesojë ekipin negociator bashkë me zëvendëskryeministrin Fatmir Limaj.

Por, përfaqësuesit e shoqërisë civile thonë se angazhimi i Ahmetit në dialog e lë nën “hije” drejtimin e Komunës së Prishtinës.

Megjithëkëtë, nga PSD-ja i kanë thënë gazetës “Zëri” se pjesëmarrja e këtij subjekti në delegacionin shtetëror varet krejt nëse partitë politike e mbështesin projektrezolutën në fjalë.