Spital

Shkon në spital për të lindur, mjekët e dërgojnë në shtëpi: S’ka anestezist

Një foshnjë vdiq në barkun e nënës për shkak të mungesës së anestezistëve. Ndodhi në spitalin Jazzolino në Vibo Valentia, Itali. Ngjarja ka ndodhur mëngjesin e djeshëm kur nëna e re, M.G. 32-vjeçe, e cila kishte mbaruar nëntë muaj shtatzënie, u paraqit në dhomën e urgjencës, me dhimbje të forta.

Siç është mësuar, ditët e fundit gjinekologët që kishin vizituar vajzën, e kishin njohur atë me nevojën për të kryer një prerje cezariane, e cila, megjithë vuajtjet e fetusit, nuk do të kryhej menjëherë për shkak të mungesës së anestezistëve.

32-vjeçarja do të dërgohej në shtëpi me sigurinë se ndërhyrja do të kryhej sa më shpejt që të ishte e mundur. Sidoqoftë, dje në mëngjes ndodhi tragjedia: gruaja e re pësoi dhimbje të vazhdueshme dhe shkoi në spital: testet që ajo iu nënshtrua zbuluan se nuk i kishte më rrahjet e zemrës së foshnjës.

Familja e nënës së re menjëherë e raportoi incidentin në polici që ndodhet në spital për të hedhur dritë mbi atë që ndodhi. Hetuesit kanë mbledhur të dhënat mjekësore në lidhje me rastin e dyshuar. Hetimi i prokurorit tani do të përcaktojë shkaqet e vdekjes së fëmijës dhe çdo përgjegjësi.

Ndërkohë, gruaja është në gjendje shoku, ndërsa burri i saj, pasi dëgjoi lajmet shkatërruese, fjalë për fjalë kaloi në acarim duke shkelmuar dhe ndëshkuar derën e hyrjes në spital dhe duke bërtitur para personelit mjekësor.

loading…