Bruce Willis

Shkenca e konfirmon, meshkujt tullac janë më tërheqës dhe më mashkullor

Të famshëm si Bruce Willis, Dwayne Johnson dhe Jason Statham njihen si meshkuj mjaft tërheqës edhe pse tullac. Mirëpo kohëve të fundit, burrat kanë vendosur të rrisin flokët e tyre, dhe shpesh frikësohen që do të vijë një ditë që do të mbesin pa to, sepse do të dukeshin më pak tërheqës.

Por kjo nuk është e vërtetë sipas shkencës, madje meshkujt tullac janë më tërheqës dhe mashkullor!

Ja pse…

Në një studim të publikuar në Universitetin Ëharton të Pensilvanisë, u shqyrtua se si meshkujt tullac perceptoheshin në publik. Studimi u ndra në tre pjesë me rezultate të ndryshme.

Studimi i parë tregonte 40 meshkuj, të gjithë në costume të njejta, por etnicitet të ndryshëm. 25 nga këta meshkuj ishin tullac, ndërsa të tjerët kishin stile flokësh të ndryshme. Njerëzit rankuan tullacët si më terheqës dhe më dominues krahasuar me të tjerët.

Në studimin e dytë, studiuesit moren 4 fotografi nga studimi i kaluar, dhe pastaj me programin Photoshop i bënë ata të dukeshin tullac dhe pastaj i pyetën njerëzit t’i rankonin ata në bazë të disa faktorëve. Kështu personat e përfshirë i rankuan tullacët si më dominues, me vetëbesim të lartë, më mashkullor, më të gjatë dhe më të fortë.

Dhe studimi I fundit përfshinte gjithsej 552 pjesëmarrës. Të gjithë këtyre pjesëmarrësve iu dha një përshkrim të një burri të quajtur John. Të gjithëve u dha një përshkrim I njejtë mbi profesionin dhe moshën. Mirëpo në disa pershkrime, studiuesit e ndryshuan atë në një tullac, e në të tjerat me flokë kafe e të trasha. Në skenarin e parë të gjithë thanë se John tullac duhej të ishte një person me vetëbesim të lartë, I fortë dhe tërheqës.