Shkatërrohet grupi i trafikantëve në Itali, mes të arrestuarve edhe shqiptarë

Gjashtë persona kanë rënë në prangat e policisë italiane mes të arrestuarve ka edhe shqiptare.

Të ndaluarit janë mbajtur nën hetim që nga viti 2016, ndërsa origjina e tyre është nga Shqipëria, Rumania si dhe nga Italia.

Sipas mediave italiane arrestimi i tyre është kryer në zonat Molise, Abruzzo dhe  në Puglia. Ndërkohë akoma nuk ka asnjë informacion në lidhje me identitetin e trafikantëve, por raportohet se ata së bashku funksiononin përmes grupit të strukturuar në shitjen e lëndëve narkotike të llojeve kokainë, heroinë si dhe substancave të tjera të ndaluara.

Ndër të tjera në media thuhet se ka dyshime të forta se ky grup furnizohej nga një shqiptar tjetër, i cili kishte veprimtari në fushën e trafikimit të drogës.

Autoritetet kanë nisur hetimet për zbardhjen e plotë të aktivitetit të shitjes së drogës, pasi dyshohet se pas të arrestuarve, fshihen edhe persona të tjerë.