15 vjetori

Shënohet 15 vjetori i themelimit të Agjencisë së Kosovës për Forenzikë

Agjencia e Kosovës për Forenzikë e Ministrisë së Punëve të Brendshme sot shënon 15 vjetorin e themelimit.

Ceremonia do të mbahet sot nga ora 10:30.

Me këtë rast të ftuar do të jenë: Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ministri i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, si dhe zyrtarë të tjerë të lartë ndërkombëtarë e vendorë.

Që nga krijimi i kësaj agjencie, qeveria amerikane ka investuar shumë më ngritjen e kapaciteteve të nevojshme në luftimin dhe parandalimin e krimit, përmes ICITAP-it të investoi në Kosovë një shumë të konsiderueshme mjetesh për ndërtimin e një laboratori modern të forenzikës.