Epoka Trump

SHBA, papunësia bie në nivelin më të ulët në 50 vjetët e fundit

Kompanitë amerikane hapën 271.000 vende pune në dhjetor, dukshëm më të larta se pritjet, sipas të dhënave të sotme nga agjencia private e rekrutimit ADP.

Të dhënat më të fundit janë më të mira se në nëntor kur u hapën 157.000 vende pune dhe në lidhje me parashikimet e ekonomistëve të anketuar nga Reuters, gjë që parashikonte se 178.000 vende pune do të hapen në dhjetor, transmeton KosovaPress.

37.000 vende pune u krijuan në sektorin e ndërtimit, dhe një rritje e mprehtë u vërejt në sektorin e shërbimeve. Në sektorin e korporatave u krijuan 66.000 vende pune, 61.000 në sektorin e arsimit dhe shëndetësisë dhe 39.000 në industrinë e hotelerisë.

Ekonomistët parashikojnë se Ministria e Punës e SHBA-së do të njoftojë të premten se punëdhënësit kanë hapur 180.000 vende pune dhe se shkalla e papunësisë ka mbetur në 3.7 për qind, niveli më i ulët në gjysmën e shekullit të fundit.