Sekretet e Keopsit: futu dhe shih çfarë ka brenda (video)

Piramida e Keopsit, ose e Kufu-së, është padyshim piramida më e madhe dhe e vetmja e ruajtur nga shtatë mrekullitë e botës së lashtë. Në origjinal ishte 146.5 metra, ndërsa sot ajo ka 138.8 metra.

Faroni Kufu, i njohur më shumë me emrin grek Keops, urdhëroi ndërtimin e saj e cila zgjati rreth 20 vjet – ndërmjet viteve 2509 dhe 2483 para Krishtit.

Se çfarë ka brenda saj, tashmë mundësohet për të gjithë që ta shohin. Kjo falë një videoje tre-dimensionale të BBC-së.

https://www.youtube.com/watch?v=TMzouTzim0o