Rusia nuk ndryshon qëndrim për marrëveshjen Kosovë-Serbi

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zaharova, tha sot se një marrëveshje e mundshme midis Beogradit dhe Prishtinës duhet të jetë në interes të popullit serb dhe se Moska do të vazhdojë t’iu përmbahet “rezolutave relevante të Këshillit të Sigurimit të OKB mbi Kosovën”.

“Ne e kuptojmë se negociatat në mes të të dy palëve për këtë çështje janë në vazhdim e sipër. Ne kemi theksuar në mënyrë të përsëritur se po formojmë pozicionin tonë në bazë të së drejtës ndërkombëtare dhe po fillojmë të bëjmë zgjidhje që mund të arrihen në këtë çështje për t’iu përshtatur interesave të popullit serb”, tha Zaharova duke iu përgjigjur pyetjes nëse ekziston mundësia që Rusia të ndryshojë qëndrimin ndaj Kosovës.