Rusia mund të ketë vënë një armë të re sekrete në orbitë

Rusia mund të ketë vënë një armë të re sekrete në orbitë, si pjesë e një nisjeje të planifikuar, sipas një raporti të ri.

Ushtria amerikane ka ngritur shqetësime rreth hedhjes misterioze të Rusisë, pasi ata gjetën pesë trupa orbitale duke lënë raketën në vend të katër, siç sugjerohet më parë.

Raketa, nisur nga Plesetsk Cosmodrome në Rusinë Perëndimore, ishte vendosur për të nisur tre satelitë të rinj të komunikimit.

Së bashku me fazën e sipërme të raketës, kjo do të kishte bërë gjithsej katër trupa orbitale.

Këto satelitë besohet të jenë të armatosura dhe mund të përbëjnë një kërcënim serioz për operacionet orbitale të vendeve të tjera.

Ata mund të shkatërrojnë satelitët e tjerë duke i futur në atmosferën e Tokës, thonë ekspertët.

Më parë këtë vit, një zyrtar i lartë i SHBA ka paralajmëruar Kombet e Bashkuara (OKB) se aktiviteti i pazakontë në hapësirë ​​nga Rusia mund të jetë provë se vendi po përgatit një “sistem lazer lufte”.

Zyrtari vazhdoi të paralajmërojë mbledhjen se Rusia ka marrë dorëzimin e një ‘sistemi lazer lufte’ i cili mund të jetë i aftë të trokiste satelitët amerikanë jashtë linje.

“Për Shtetet e Bashkuara, këto zhvillime janë akoma më shumë prova se veprimet ushtarake ruse nuk përputhen me retorikën e tyre diplomatike,” shpjegoi Dr Poblete.

SHBA po punon për një plan të ngjashëm për të marrë ushtrinë e tyre në hapësirë ​​në një iniciativë që përfshin një degë ushtarake amerikane kushtuar kufirit përfundimtar.

Presidenti i SHBA Donald Trump kohët e fundit ka zbuluar planin e tij për të përfshirë një plan të Forcës Hapësinore në kërkesën e buxhetit 2020.

Përkundër qëllimeve të SHBA, superfuqia botërore po rritet gjithnjë e më shumë e shqetësuar me sjelljen e pazakontë të Rusisë.