Ekspertët

Rreth 1.3 milion fëmijë kanë vdekur nga e kruara e hundës

Rreth 1.3 milion fëmijë nën moshën pesë vjeçare kanë vdekur si pasojë e kruarjes së hundës në tërë botën.

Ky veprim, përveç që është jo higjienik është edhe i turpshëm, e sidomos nëse e bëni në ndonjë vend publik.

Shumica e prindërve mendojnë se ky zakon është i padëmshëm për fëmijët e tyre, por ekspertët rekomandojnë që t’i mbrojnë ata.

Sipas një hulumtimi të ri, kruarja e hundës mund të përhapë bakterie të rrezikshme të cilat shkaktojnë sëmundjen e mushkërive dhe kjo më pas çon deri në vdekje.