Roterdam

Rrahje masive mes vajzave gjimnaziste

Shoqatat e vajzave gjimnaziste në shkollat e Roterdamit kanë një traditë të veçantë, në të cilën studentët shtyjnë njëri-tjetrin për rreth pesë minuta para se të bëjnë një festë të përvitshme.

Por shpesh herë kjo procedurë del jashtë kontrolli dhe vajzat fillojnë të kapen prej flokësh e të qëllohen me dhunë, duke bërë që të mos duket më si lojë.

Drejtuesit e shoqatave thonë që mënyra tradicionale e festimit është pak e vështirë për t’u kuptuar nga ata që e shohin nga jashtë, por gjithashtu pranojnë se shpesh herë del duarsh dhe të rinjtë fillojnë të qëllohen me forcë.

Megjithatë, drejtuesit këmbëngulin se më pas festa vazhdon shumë miqësisht.

loading…