SHSKUK

Rëndohet situata në spitalet e Kosovës, 1 mijë e 139 pacientë më COVID-19

Shërbimi Spitalor, Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se 1139 pacientë janë duke u trajtuar në klinikat për Covid-19 në QKUK dhe në spitalet rajonale.

Sipas njoftimit të ShSKUK-së, 1051 janë të konfirmuar pozitiv me Covid-19.

952 janë me oksigjenoterapi, teksa 55 në gjendje të rëndë shëndetësore.

Njoftimi i plotë:

27 gusht 2021, raport ditor nga ShSKUK, lidhur me rastet e spitalizuara me Covid-19

1139 pacientë të shtrirë në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

1051 të konfirmuar Covid-19 pozitivë

952 me oksigjeno-terapi

55 në gjendje të rënduar shëndetësore

Në QKUK, 392 pacientë të shtrirë, 382 prej tyre Covid-19 pozitivë, 331 me oksigjeno-terapi

– Klinika Infektive, 116 pacientë

– Klinika Infektive 2 (Mjekësia Sportive), 89 pacientë

-Klinika Infektive 3 (Interno), 70 pacientë

– Mjekimi Intensiv Qendror Covid- 19, 14 pacientë

– Klinika e Pulmologjisë, 65 pacientë

– Klinika e Pediatrisë, 10 pacientë

– Klinika e Gjinekologjisë, 28 pacientë

Në spitalet e përgjithshme po trajtohen 747 pacientë, 669 prej tyre Covid-19 pozitivë, 621 me oksigjeno-terapi.

– Spitali i Prizrenit, 159 pacientë

– Spitali i Gjakovës, 130 pacientë

– Spitali i Pejës, 178 pacientë

– Spitali i Gjilanit, 138 pacientë

– Spitali i Mitrovicës, 42 pacientë

– Spitali i Vushtrrisë, 22 pacientë

– Spitali i Ferizajt, 78 pacientë