Reagim

Reagon ashpër Haxhiu: Le t’u tregojë Blerta Deliu institucioneve të Kosovës si ka ndodhur rasti i Kumanovës, ndoshta edi

Projektligji për Provimin e Jurisprudencës ka përplasur deputetët e Kuvendit të Kosovës ku partitë opozitare kanë kundërshtuar ndryshimet e prezantuara nga ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu. Diskutimet kanë shkuar përtej kësaj çështjeje ku deputetët dhe ministrja janë përplasur për ndërhyrje në drejtësi dhe akuza për familjarë që kanë probleme me ligjin. Kuvendi nuk ka pasur kuorum të mjaftueshëm për të votuar këtë projektligj.

Minsitrja Albulena Haxhiu ka thënë se janë disa persona që po hetohen lidhur me proceset e Provimit të Jurisprudencës që është zhvilluar në të kaluarën.

“Imagjinoni ministrja e Drejtësisë që sot vjen dhe më flet për sistem të drejtësisë në Kosovë e kunati i saj është i akuzuar për terrorizëm në Maqedoni sot mua më mban leksione për sistem të drejtësisë, si takoheni me homolog zonja ministre, si e takon ti një ministre të Drejtësisë të Gjermanisë, kur në CV-në tënde shkruan që kuanti ne kemi të arrestuar për terrorizëm në Maqedoni. Unë nuk kam çka i shtoj kësaj shpifje, sa për dhëndrin, as nuk është arrestuar, dhe është shpifje që ju e keni thënë dhe do të mbani përgjegjësinë tuaj zonja Haxhiu”, ka thënë Deliu-Kodra.

Ndërsa ministrja Haxhiu ka thënë se fjala është për rasatin e Kumanovës derisa ka shtuar se nëse deputetja Deliu-Kodra ka ndonjë informacion, duhet t’ia jap shtetit.

“Për ata që nuk e dinë është fjala për rastin e Kumanovës, le ta vlerësojnë institucionet e drejtësisë sepse është një enigmë e madhe se si ka ndodhur ai rast, ndoshta Blerta Deliu e di, le t’u tregojë Blerta Deliu institucioneve të Kosovës si ka ndodhur rasti i Kumanovës”, ka thënë Haxhiu.

Ndërsa në prezantimin e saj para deputetëve, ministrja Haxhiu ka thënë se për herë të parë Provimi i Jurisprudencës nuk ka pasur ndikim nga politika.

“Për herë të parë komisionit për provimin e Jurisprudencës nuk ka pasur asnjë ndikim,. Asnjë presion, as nga presidenca, as nga kryetari i Kuvendit e as nga Qeveria apo Ministria e Drejtësisë. Prandaj i falënderohem në emër të Ministrisë së Drejtësisë për punën e mirë sepse është koha e fundit ku njerëzit të cilët e meritojnë ta kalojnë provimin, qoftë të Jurisprudencës apo provime të tjera, vetëm ata të mirët ta kenë të mundshëm këtë dhe jo njerëz të cilët kanë lidhje qoftë me paritë politike apo familjarët e tyre”, ka thënë ministrja Haxhiu.

Një shembull i keq në raste të tilla, sipas Haxhiut, është provimi i noterisë në kohën kur Abelard Tahiri ishte ministër i Drejtësisë.

Ajo ka thënë se në atë kohë pushtetarët u kanë mundësuar familjareve që ta kenë provimin e noterisë.