Akademik Qosja

Qosja: Në kohën e bisedimeve me Serbinë nuk dilet me deklarata nënshtruese e mohuese ndaj luftës së UÇK-së

Akademik Rexhep Qosja ka thënë sot se dinjiteti shtetëror i Kosovës ruhet vetëm duke i quajtur bisedimet me Serbinë, si bisedime shtetërore e jo dialog.

Qosja në një postim në rrjetin social Facebook shkruan se në pazarin e sotëm të bisedimeve zyrtare, politike e diplomatike shtetërore mes Prishtinës e Beogradit nuk dilet me deklarimet politike nënshtruese, mohuese ndaj luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Lexoni të plotë postimin e Qosjes në Facebook:

“Në dramën e sotme teatrore e politike mes Prishtinës e Beogradit politikanët dhe intelektualët e Kosovës dy gjëra më në fund do të duhej t’i kishin të qarta:

E para, mes Prishtinës e Beogradit nuk bëhet dialog: dialogu bëhet mes dy vetëve apo grupeve për punë të ndryshme, kur e kur serioze e kur e kur joserioze. Mes Prishtinës e Beogradit ka kohë që po bëhen e do të bëhen bisedime zyrtare, politike dhe diplomatike shtetërore. Vetëm duke i quajtur këto bisedime shtetërore e jo dialog ne e ruajmë dinjitetin shtetëror të Kosovës.

E dyta, në pazarin e sotëm të bisedimeve zyrtare, politike e diplomatike shtetërore mes Prishtinës e Beogradit nuk dilet me deklarimet politike nënshtruese, mohuese ndaj luftës së Ushtrisë Çlirimtare te Kosovës, që ishin përmbajtje e mendimeve të Kryetarit të LDK-së Ibrahim Rugova dhe argatit të tij Nexhat Daci. Historia mund të falsifikohet siç po falsifikohet sot nën dhunën e terrorin politik të oligarkëve politikë e të partive e ç’drejtuesve te tyre, por s’mund te falsifikohet përgjithmonë”.