Qeveria gjermane miraton uljen e çmimeve të gazit dhe energjisë

Qeveria gjermane ka miratuar uljet e planifikuara të çmimeve të gazit dhe energjisë elektrike sipas një procedure të përshpejtuar, tha kancelari gjerman Olaf Scholz, si pjesë e përpjekjeve për të trajtuar rritjen e faturave të energjisë për familjet dhe bizneset.

Zëdhënësi i qeverisë gjermane tha më herët se qeveria gjermane ka besim se këto masa do të miratohen në të dyja dhomat e parlamentit në fillim të dhjetorit, raportoi Reuters.

Scholz e bëri të ditur këtë gjatë vizitës së kryeministres franceze Elizabeth Bourne në Berlin, gjatë së cilës të dy vendet nënshkruan një deklaratë të përbashkët për forcimin e përkushtimit ndaj solidaritetit energjetik.

“Ne duhet të shkojmë më tej dhe të kufizojmë rritjen e çmimeve të gazit dhe të zbatojmë një reformë strukturore të tregut të energjisë elektrike në mënyrë që t’u mundësojmë konsumatorëve të paguajnë përgjithmonë çmime që janë në përputhje me kostot e prodhimit,” tha Born./Euronews.al